واكسيناسيون سالمندان با ثبت نام 70 ساله به بالا وارد فاز ديگري شده و روند جدي تري به خود گرفته است. اما چيزي كه در سطح جامعه واضح به نظر مي رسد اين است كه بسياري از مردم از جمله سالمندان ترس قابل توجهي بابت تزريق واكسن دارند.
به گزارش جام جم آنلاين ، ترس از تزريق واكسن كرونا يك موضوع كلي است بدان معنا كه براي فرد فرقي ندارد كه واكسن چه باشد؛ روسي يا ايراني. آمريكايي و يا چيني و هندي. آنها به هر حال با توجه به شايعات مختلف و البته جريان هاي «ضدواكسن» در سراسر جهان ترس زيادي بابت تزريق واكسن دارند و با وجود همه گيري شديد كرونا نمي خواهند آن را تزريق كنند.
مقالات بيشتر:خانه سالمندان
مسئله ديگري كه اين روزها در بين عموم مطرح مي شود اين است افراد مبتلا به فشار خون و ديابت نبايد اين واكسن را تزريق كنند كه البته اين خبر به شدت از سوي دست اندركاران مقابله با كرونا و پزشكان مختلف رد مي شود.
دكتر حميد عمادي عضو ستاد مقابله با كرونا در گفت و گو با خبرنگار جام جم آنلاين عنوان كرد: واقعيت اين است كه بسياري از افراد حاضر در جامعه از تزريق واكسن و آمپول مي ترسند. حالا اين تزريق مي خواهد پني سيلين باشد و يا هر نوع ديگري از واكسن و آمپول. من اعلام مي كنم كه ابتلا به فشار خون و ديابت تزريق واكسن را خطرناك نمي كند.
عمادي گفت: مردم بايد با مسئله تزريق واكسن كرونا كنار بيايند. واكسن دردي هم ندارد و درد آن كمتر از تزريق حتي برخي از آمپول ها و واكسن هاي ديگر است.
اين پزشك متخصص تاكيد كرد: در رابطه با فشار خون و ديابت بايد بگويم كه اين بيماري ها في النفسه براي تزريق واكسن خطرناك نيست اما توصيه مي كنم ديابتي ها قبل از ترزيق اين واكسن حتما صبحانه خود را ميل كنند. تاكيد من اين است كه دو بيماري عوارض واكسن را تشديد و بدتر نمي كند.
عضو ستاد مقابله با كرونا افزود: واكسن كرونا عوارض دارد. اين عوارض شامل درد موضع تزريق، تب و بدن درد است و نبايد مسئله نگران كننده اي باشد. بالا رفتن فشار خون و مشكل سازي در زمينه بيماران ديابتي بعد از تزريق واكسن كرونا شايع و مطرح نيست.
وي اذعان داشت: افرادي كه نوبت تزريق واكسن آنها شده است به بهانه هاي مختلف آن را عقب نيندازند. بايد به اين مسئله توجه كنيم عوارض مبتلا شدن به بيماري كرونا بسيار بيشتر از عوارض تزريق واكسن مقابله با آن است. همه بايد واكسن را تزريق كنند.
اين پزشك متخصص در رابطه با ديگر شايعه مرسوم در فضاي مجازي مبني بر خوردن قرص هايي نظير آسپرين قبل از تزريق واكسن كرونا نيز گفت: اين حرف به هيچ عنوان درست نيست و خواهش من از همه مردم اين است كه به چنين شايعاتي گوش نكنند.
عمادي يادآور شد: شايعات مربوط به واكسن كرونا از جايي آغاز شد كه در پي تزريق واكسن آسترازنكا به مردم در برخي از كشور، جواناني دچار عارضه سكته و لخته خون شدند. به اين مسئله بايد تاكيد كنم كه عوارضي كه درباره آن شنيده ايم مربوط به افراد 25 سال تا 40 سال و در جمعيت اين افراد به وجود آمده است. عوارض مربوط به اين واكسن بين افراد 50 سال رويت نشده است.